Fundjave ne Janine


Dita 1: Tirane-Janine.

Nisja nga Tirana ne mengjes drejt pikes kufitare te Kakavijes. Mundesi per te pushuar ne Gjirokaster. Vazhdojme drejt kufirit dhe me mbarimin e procedurave doganore, parashikohet mberritja rreth pasdites ne Janine dhe akomodimi ne hotel. Mbremja e lire per ta shijuar buze liqenit apo ne ndonje nga tavernat e zones.

Dita 2: Turi turistik i Janines.

Mbas mengjesit ne hotel do te fillojme turin turistik te Janines.

Janina është qyteti më i madh i Epirit, dhe gjithashtu kryeqyteti i Epirit, me nje shtrirje në veri-perëndim të Greqisë.Gjate turit do te vizitojme, Museun e Ali Pashes- nje fortese e ndertuar ne shekullin e 16. Muzeun

arkeologjik i ndodhur ne qender te qytetit, dhe qe eshte me i famshmi ne te gjithe zonen e Janines. Aty ekspozohen mjete nga koha e Epirit, mbishkrime, skulptura dhe nje koleksion te monedhave te vjetra. Mbas kesaj mund te shijojme nje dreke te mrekullueshme ne nje restorante te zones me pamje panoramike te qytetit. Mbas drekes shetitja vazhdon ne liqenin Pamvotis, i cili mbetet liqeni me piktorest per zonen. Mbas shetitjes ne liqen i drrejtohemi  muzeut te dyllit ne Janine i quajtur ndryshe si Muzeu i Pavlos Vrellis. Ketu mund te shikoni si nje ngjarje reale dhe te frikshme nje tablo te vrasjes se Ali Pash Tepelenes, si dhe me pas edhe legjendaret historik 2500 vjecar te greqise te gjitha te formuar me dyll.Kthimi do te vazhdoje drejt qendres me te madhe comerciale te zones IKEA ose JUMBO ose ne pazarin e vjeter. Me pas darka ne hotel dhe pas darka e lire .

Dita 3: Janine-Tirane:

Mbas mengjesit ne hotel udhetimi do te vazhdoje me nje vizite ne muzeun Arkeologjik dhe ne Perama Cave. Udhetimi me tej vazhdon drejt pikes kufitare te Kapshtices dhe mbas drekes ne Gjirokaster rruga vazhdon drejt Tiranes.